Centar za socijalnu skrb Zaprešić obilježit će Međunarodni dan obitelji (15.5.2016.) promoviranjem udomiteljstva dana 16.5.2016.godine u vremenu od 10-14 sati u blizini zaprešićke tržnice. Stručni radnici bit će dostupni za pitanja građana i dijeliti letke sa porukama o tome zašto nam je važno udomiteljstvo, kako se postaje udomitelj, etc.

Svi zaposlenici Centra za socijalnu skrb Zaprešić koriste ovu priliku da svim građanima našeg grada i svima koji su na neki način vezani uz Zaprešić čestitati Međunarodni dan obitelji sa već poznatim sloganom „ Neka vam obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi među članovima obitelji“.

Valja se podsjetiti da je obitelj temelj našeg društva, da nam obitelj odgaja djecu koja će jednog dana odrasti i osnivati svoje obitelji. Obitelj nam odgaja ljude koji će jednog dana svojom znanjem,svojim osobnostima,svojim uvjerenjima i svojim vjerovanjima graditi naše društvo u budućnosti. Važne su nam sve generacije naše obitelji od djece, preko roditelja do djedova i baka. Svi oni daju si međusobnu potporu, brinu jedni o drugima, vole jedni druge.

Djeca o kojoj skrbi Centar i odrasli o kojima skrbi Centar ,koji nemaju svoje obitelji, ili njihova obitelj iz različitih razloga ne može brinuti o njima, u potrebi su za zbrinjavanjem. Što može biti bolje od usluge skrbi za takove osobe u udomiteljskoj obitelji?

Stoga kako naš Centar nema dovoljno udomiteljskih obitelji, a imamo ih trenutno 40, apeliramo na sve naše sugrađane da razmisle o mogućnosti bavljenja udomiteljstvom, te da nam se s povjerenjem obrate ukoliko donesu takovu odluku.

Međunarodni dan obitelji (pdf)