Za socijalno najugroženije građane grada Zaprešića i susjednih općina s radom je počela socijalna trgovina pri Crvenom križu Zaprešić.

Radno vrijeme je od 8 do 12 sati svaki radni dan. Svi korisnici socijalne pomoći bit će obaviješteni o podizanju paketa, dok će paketi onima koji ih nisu u stanju podići biti dostavljeni.

Pravo na pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama ostvarit će građani grada Zaprešića na osnovu rješenja Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Zaprešića, a stanovnici okolnih općina na osnovu potvrda Centra za socijalnu skrb, odnosno oni građani koji su u sustavu primanja minimalnih ili jednokratnih naknada od strane Ministarstva socijalne politike.

Humanitarna pomoć nabavljat će se sredstvima namijenjenih u tu svrhu iz proračuna Grada Zaprešića i općina te prikupljati u humanitarnim akcijama, donacijama trgovačkih lanaca, poduzeća i obrtnika.

Za građane koje žele dati svoje priloge, akcija Crvenog križa Pomognimo najugroženijima prikuplja hranu i higijenske potrepštine u osnovnim školama. Pomoć se također može dostaviti i u Crveni križ svakim radnim danom od 8 do 12 sati.